Een creatieve hobby proberen

Ik kan helemaal opgaan in mijn creatieve hobby’s. Wat er zo leuk aan is? Zowel het proces als het resultaat eigenlijk. Maar vooral, het zelf kunnen maken van dingen. Alles wat je kunt bedenken, kun je maken! Als jij ook een nieuwe creatieve hobby wil proberen, zit je hier goed.

Het fijne aan creatief zijn

In een creatief project kun je helemaal opgaan. Je gebruikt een ander gedeelte van je hersenen dan bij het dagelijkse kantoorwerk. Je ziet iets moois ontstaan voor je ogen. Je voelt trots, verbazing, voldoening. Creatief bezig zijn is gewoonweg heerlijk. De tijd vliegt voorbij als je eenmaal in die flow zit. Even lekker niks anders doen, en dan maar zien wat jij allemaal maakt.

Als kind hoorden creatieve hobby’s er gewoon bij

Vroeger was het doodnormaal: knippen, plakken, kleuren en prikken. Elk kind zal vroeger of later een creatieve hobby proberen. Als het niet thuis is, dan in elk geval op school. Maar hoe ouder we worden, hoe verder onze creativiteit naar de achtergrond verplaatst. Andere interesses krijgen de bovenhand. Een enkeling blijft creatief actief, bijvoorbeeld met tekenen, acteren, of schrijven. Ben jij ook zo iemand, die tekent onder vergaderingen? Of heb je het creatieve kind volledig losgelaten?

Creatieve hobby’s zijn er in zo veel soorten

Tekenen is slechts een van de vele creatieve hobby’s die je kunt proberen. Welke soorten handwerk heb je bijvoorbeeld al geprobeerd? Breien, haken, naaldvilten, punniken, borduren? Alleen met wol kun je dus al alle kanten op! En wanneer je een naaimachine in je bezit hebt, hoef je je al helemaal nooit meer te vervelen. Je kunt je eigen kleding maken, van een patroon of van een eigen ontwerp. Misschien wil je zelfs wel je eigen Etsy shop beginnen!

Houd jij meer van muziek? Schrijf dan je eigen nummers! Houd je van bakken? Dan kun je de mooiste cake art maken. Kun je echt niet zonder je telefoon? Maak daar dan bijzondere foto’s mee en deel die met de wereld. Ja, creativiteit kan op zo veel manieren naar voren komen.