Kleuren op nummer

Misschien ken je het nog wel van vroeger: paint by number kleurplaten. Elk nummer moest een bepaalde kleur krijgen. Eigenlijk is het een heel makkelijke manier van kleuren, maar dat maakt het nu net zo ontspannend. Ook als volwassene is kleuren op nummer een hartstikke leuke creatieve hobby.

Waarom kleuren op nummer soms leuker is dan zelf tekenen

Misschien ben jij wel zo iemand die dingen zegt als “Ik kan niet tekenen.” Eerlijk is eerlijk, daar maak ik mij ook wel eens schuldig aan. Tekenen zien we als iets wat kan mislukken. We proberen iets op papier te zetten, wat ergens op moet lijken. En als het niet zo goed lijkt als we willen, vinden we dat we “het niet kunnen” en is het direct minder leuk. Bij tekenen op nummer ligt dat anders. Dat kan namelijk helemaal niet lukken of mislukken. Iemand anders heeft de lijnen al gezet, wij hoeven alleen maar in te kleuren. En zeg nou zelf: inkleuren is toch gewoon het allerleukste gedeelte? Dus grijp die kleurpotloden en ga lekker aan de slag! Dit gaat gegarandeerd een mooi resultaat opleveren.

Tip: de kleuren op nummer boeken serie vol met verrassende kleurpuzzels. Hier ben je echt wel even mee zoet (en er zijn al 3 delen uit!)
Ook fijn: heel veel kleurpotloden. Je hebt namelijk best vaak meerdere tinten groen, bruin of blauw nodig!

Schilderen op nummer

Misschien nog wel leuker dan kleuren op nummer, is schilderen op nummer. Laat de potloden maar liggen en ga met kleine penseeltjes aan de slag. Kleurrijk wordt het sowieso! Het hele proces van een ontwerp maken, lijnen trekken en je verdiepen in de regels van diepte en schaal kun je achterwege laten. Het inkleuren is het enige wat je hoeft te doen. Heerlijk toch? Ik ben in elk geval fan van schilderen op nummer als creatieve hobby voor die momenten dat ik even niet meer wil nadenken. Schilderen op nummer wordt vaak verkocht als kant-en-klaar pakket, bestaande uit een doek, penseeltjes en de benodigde verf. Een hartstikke leuk cadeau-idee.

Voorbeeld van een Schilderen op nummer set die ik zelf heel mooi vind (maar er zijn er veel meer: van landschappen tot kunstreplica’s!)