Een sportieve hobby vinden

Sporten is gezond en helpt je om je hoofd leeg te maken. Maar als je sporten leuk vindt, is een uurtje sporten nog vele malen leuker. Het is het dus zeker waard om een sportieve hobby te vinden waar jij superenthousiast van wordt.

Een sportieve hobby vinden die bij jou past

Gelukkig voor jou, zijn er heel veel soorten sporten. Kun je niet met een bal overweg, of juist wel, of alleen als je ertegen mag schoppen? Dat kan allemaal! Zelf kan ik niet goed vangen en gooien. Volleybal, korfbal en basketball vallen bij mij heel snel af. Maar voetbal en hockey vind ik best okee!

Belangrijke vragen om jouw ideale sportieve hobby te vinden:

  1. Sport je graag in een team, of liever individueel?
  2. Ben je competitief en wil je wedstrijden spelen?
  3. Wil je op een vast moment in de week sporten, of wanneer het uitkomt?

Door bovenstaande vragen te beantwoorden, kun je meteen een aantal sporten wegstrepen.

Sportieve hobby’s om samen met vrienden te doen

Soms hebben we een stok achter de deur nodig om te gaan sporten. Samen met vrienden sporten, kan daarvoor zorgen. Bovendien is het ook gezellig om bijvoorbeeld een avondje te skeeleren in de zomer, om de sportschool te bezoeken of om te voetballen in een vriendenteam. Niks mis mee dus, om samen met vrienden te gaan sporten! Maar als je echt serieus wilt trainen, kan het ook een nadeel zijn als je je moet aanpassen aan het niveau of tijdsschema van een ander.

In je eentje sporten

Sporten wanneer jij het wilt? Ja, heerlijk! Zelf sport ik zelfden met vriendinnen samen, met uitzondering van de wekelijkse bodybalance les in de sportschool. Wat ik dan verder graag doe? Van alles: wandelen, hardlopen, schaatsen of fietsen. En in de zomermaanden ga ik graag een stukje kajakken. Op het rustige water in Nederland, kan dat ook prima in mijn eentje (op wildwater is dat dan weer te gevaarlijk). Ik merk dat ik tijdens het sporten in mijn eentje, ook echt bezig ben met het sporten. Tuurlijk neem ik wel eens een drankje op de ijsbaan, maar ik blijf geen uur in de kantine hangen. En tijdens een wandeling hoef ik geen gesprekken te voeren, maar kan ik in plaats daarvan goed om me heen kijken en bijzondere dingen in de natuur bewonderen. Alleen sporten, heeft dus zeker zijn voordelen!