Hobby’s voor thuis

Natuurlijk kun je je vrije tijd thuis volledig vullen met Netflixen op de bank. Maar na een tijdje worden die series echt minder spannend en smaakt ook de popcorn minder lekker. En jezelf ontwikkelen? Dat gaat ook niet echt hard als je je tijd zo doorbrengt. Maar goed nieuws: er zijn zijn heel veel hobby’s voor thuis die laagdrempelig, goedkoop, leerzaam en boeiend zijn! 

Waar vind je zo’n hobby?

Wil je je huis niet uit voor een nieuwe hobby? Geen probleem, want thuis is er zat te doen. Kijk verder dan je laptop en smartphone! Tuurlijk kun je daar een heleboel mee; van TikTok video’s opnemen tot YouTuben, maar daar mis je een he-le-boel andere hobby’s mee! Als kind deed je van alles. Je speelde met Barbies, je tekende, je knutselde, je bouwde een hut in de woonkamer of je tekende een hinkelbaan op de stoep. Natuurlijk zijn dit dingen die je al volwassene niet snel doet, maar ook nu zijn er nog talloze leuke hobby’s te vinden.

Jij kent jezelf het beste en daarom kan ik jou niet vertellen wat de ideale hobby voor jou is. Maar ik kan je wel inspireren en een hoop voorbeelden geven.

Leuke hobby’s voor thuis:

 • Een boek schrijven (ken je NaNoWriMo al?)
 • Leren programmeren
 • Legpuzzels maken
 • Handwerk, zoals breien, naaien, vilten en haken
 • Koken en bakken (en dan geen aardappelen groenten en vlees, maar lekker experimenteel!)
 • Workouts at home
 • Bloggen of vloggen
 • Online cursussen volgen: van photoshop tot filosofie
 • Schilderen of tekenen
 • Houtsnijden
 • Yoga
 • 3D-printen
 • Schaken 
 • Planten of moestuintjes bijhouden (binnen of buiten)
 • Postcrossing of brieven schrijven aan penvriendinnen

En dit zijn alleen maar wat voorbeelden die zo in mijn hoofd opkomen. Echt, er zijn zo veel mogelijkheden. Of je nu alleen woont, met een partner of met de kids, er zijn leuke vrijetijdsbezigheden voor elke situatie en voor elk weertype.

Op vrijetijdblijetijd.nl heb ik over bijna elke hobby een aparte blog geschreven. Daarin leg ik uit wat de hobby inhoudt en vooral hoe je er zelf mee kunt beginnen. Ik richt mij hierbij echt op beginners, dus lastige vaktermen en dure spullen laat ik lekker weg! 

Ik wens je heel veel plezier bij het vinden van nieuwe hobby’s voor thuis!