Wandelen en punten scoren in de Ommetje app

Heb jij ‘m al, de Ommetje app van de Hersenstichting? Ineens was deze wandel app overal. Er werden teams van vrienden, collega’s en familieleden opgericht en we gingen allemaal fanatiek wandelen. Stiekem bleek ook ik behoorlijk fanatiek. Ik moest bovenaan die ranglijst komen! Daarom zocht ik uit hoe ik elke dag de meeste punten kon scoren in de Ommetje app. En met succes, ik stond wekenlang op 1. Wil jij dat ook?

Hoe scoor je de meeste punten in de Ommetje app?

Er is een maximum aantal punten dat je kunt behalen per dag.

 • Sla geen enkele dag over, zo behoud je je reeks (+3 punten)
 • Maak drie Ommetjes per dag (+5 en +1 punt)
 • Maak één Ommetje van minimaal 750 meter lang (+4 punten)
 • Maak één Ommetje voor 9 uur ‘s ochtends (+3 punten)
 • Deel je Ommetje 3x per dag op Whatsapp of social media (+2 punten per keer dat je deelt)

Klinkt als heel veel wandelen? Dat valt mee. Na 20 minuten maakt het geen verschil meer of je verder wandelt. Sluit je Ommetje dus na 20 minuten af, deel je Ommetje en start een nieuwe. En aangezien je maar eens per dag minimaal 750 meter hoeft af te leggen, kun je die andere twee Ommetjes stiekem thuis doen, de afstand maakt daarbij niet meer uit. Geheime tip: je kunt dus ook Ommetje punten scoren vanuit je bed. Maar dat is eigen valsspelen (vooral als je dit gebruikt om de extra punten te scoren die je krijgt voor de early bird medaille).

Tip: het boek van Erik Scherder (dé hersenweetjes expert uit de Ommetjes app!

Medailles verzamelen in de Ommetje app

Je kunt medailles verdienen als je mijlpalen behaalt. Na 4 dagen wandelen krijg je je eerste medaille al. Daarna duurt het steeds iets langer. Er zijn verschillende medailles waar je aan kunt werken, maar ze zijn allemaal 4 punten waard. Als eerste verdien je een bronzen medaille, die je vervolgens kunt upgraden naar zilver, goud, robijn, saffier, diamant, smaragd, amethist en parelmoer (na 400 dagen aan Ommetjes! Ik heb nog niemand gezien die een parelmoer Hiker medaille heeft).

Medailles in Ommetje:

 • Hiker medaille: loop dagelijks minimaal 20 minuten
 • Reeks medaille: behoud je reeks door elke dag een Ommetje te lopen
 • Hart medaille: deel je gelopen Ommetje via Whatsapp of social media
 • Vroege vogel medaille: loop een Ommetje voor 9 uur ’s ochtends
 • Blijf actief medaille: loop een Ommetje van minimaal 750 meter
 • Weetjes medaille: spaar alle hersenweetjes (leuke feitjes die je na elk Ommetje te zien krijgt)

Naast medailles, zijn er in de Ommetje app ook badges te verzamelen. Zelf heb ik alleen de Doneren badge verdiend, door tijdens de donatiecampagne van de Hersenstichting een donatie te doen via de site. Deze badge is nu niet te verdienen. Deze leverde eenmalig 5 punten op.

Tip: fitbit om precies bij te houden hoeveel jij elke dag beweegt

Waarom wandelen top is

Met of zonder Ommetje app, is wandelen sowieso echt een aanrader om te doen. In deze tijd al helemaal. Want als de sportschool dicht is, je niet mag beachvolleyballen met al je vriendinnen en je zelfs niet naar het zwembad kunt, kan wandelen altijd nog wel. Heerlijk. Of het nu herfst, lente, zomer of winter is.

Wandelen kan altijd en overal: in de stad, op het strand, in het bos of zelfs op het bedrijventerrein in je lunchpauze. Je verbrandt calorieën, je neemt vitamine d op en je ademt (hopelijk) frisse lucht in. Honden en kinderen kunnen lekker mee. Kortom: wandelen is top. Vind je het toch niet spannend genoeg? De strijd in de app Ommetje maakt het nog net wat leuker!

Tip: wandelstok voor extra steun tijdens het lopen

2 gedachten over “Wandelen en punten scoren in de Ommetje app

 • augustus 14, 2021 om 7:24 pm
  Permalink

  Wat een waardeloze app het is niks voor echte wandelaars alleen voor oude mensen met een rollator en facebookers

 • december 6, 2021 om 6:27 pm
  Permalink

  Vijfde ommetje om middernacht voor 4 of 7extra punten. Start op tijd voor 12 ( loop actief) en stop een paar minuten na middernacht. Je krijgt dan alvast de dagbonussen. (Reeks, vroege vogel, actief). De laatste twee krijg je later die dag nog eens. Dus 54 of 96 extra punten in 14 dagen.De eerlijke lopers hebben geen kans meer.
  Al lang bekend bij de app organisatie maar ze doen niets eraan.

Reacties zijn gesloten.