Wat is Pikmin Bloom?

Er is weer een nieuwe app voor tijdens het wandelen: Pikmin Bloom! Deze app is van de makers van Pokemon GO! en is ook een aanrader voor iedereen die Ommetje geweldig vindt (of vond). Op basis van je gezette stappen, kun je in Pikmin Bloom bloemen laten uitkomen. Dat maakt wandelen, zeker in de herfst, veel afwisselender. Ik heb de app direct geprobeerd.

Pikmin Bloom: wat is het?

Pikmin Bloom is een app die begin november 2021 gelanceerd is (wereldwijd). Je kunt de app downloaden in de Apple App Store op je iPhone of in de Goole Play Store op je Android telefoon. Het is een vrolijk gekleurde app met blije muziekjes en doet mij gelijk veel denken aan Pokemon GO! Een aantal menu’s zien er hetzelfde uit en ook de bediening heeft er wat van weg. Dat maakt het gelijk lekker vertrouwd.

pikminblom

Wat is het doel van Pikmin Bloom?

Het doel is om meer stappen te zetten. Ik lag op de bank toen ik deze app installeerde, maar stond een kwartiertje later al buiten. Ik moest mijn eerste Pikmins laten uitkomen en daarvoor moest ik 1000 stappen zetten. Dat is helemaal niet veel, want dat doe je in zo’n 10 minuten al. Maar toch werkte het voor mij om naar buiten te gaan. En het is een klein beetje verslavend, want ik wilde daarna nog meer Pikmins hebben.

Natuurlijk kun je ook een standaard gezondheids app of je smartwatch gebruiken om je stappen te tellen. Maar Pikmin Bloom maakt het tellen (en zetten) van stappen net wat leuker. Daarin lijkt het wel op Ommetje, want ook daardoor ging ik meer lopen.

Welke Pikmin kun je verzamelen?

Je hebt verschillende kleuren Pikmin. Je begint met de rode, waarvoor je maar 1.000 stappen hoeft te zetten. Daarna krijg je een gele Pikmin. Wat er nog volgt, weet ik nog niet, want ik ben pas net begonnen. Ik ga dit bericht er zeker mee aanvullen.

Wat kun je nog meer doen in de Pikmin app?

Wat ik zelf heel leuk vind, is dat je precies kunt zien waar je hebt gelopen. Je krijgt een kaartje te zien met de stappen die je hebt gezet. Vandaag was dit voor mij een herkenbaar stukje, wat ik vaak ’s avonds loop. Ik ben benieuwd hoe mijn kaart er morgen uitziet, als ik naar mijn werk ben geweest en in een heel andere plaats heb gelopen.

Ook kun je samenwerken met andere Pikmin spelers. Ik ben buiten nog niemand tegengekomen, maar dat komt de komende weken vast goed. Je kunt gezamenlijk grote bloemen laten uitkomen op plekken die aan Pokestops doen denken. Want ook Pikmin maakt gebruik van het kaartensysteem en de bezienswaardigheden die daarop zijn aangegeven.

Wat je er nog meer mee kunt? Dat ga ik de komende week ontdekken! Ik heb nu al zin om morgen weer op pad te gaan. Laat me weten wat jij van deze app vindt!